Pszenica zwyczajna ozima

MOSCHUS

Krzysztof Piłat

Drukuj Zapytaj

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ ZIARNA W COBORU

  • Nr 1 w zawartości białka
  • Nr1 w zawartości glutenu
  • Nr1 w gęstości ziarna
  • Nr1 w wyrównaniu ziarna
  • Nr1 w szklistości ziarna

Charakterystyka b.wczesna b.późna
grupa jakości E
kłoszenie
dojrzałość
mrozoodporność
Ocena b.niska b.wysoka
Morfologia
wysokość roślin
Ocena b.niska b.wysoka
Odporność na:
wyleganie
łamliwość podstawy źdźbła
mączniaka
septoriozę liści
DTR
rdzę żółtą
rdzę brunatną
fuzariozę kłosów
Ocena b.niska b.wysoka
Wydajności i jakości
zawartość białka
plon ziarna a1
plon ziarna a2
MTZ
liczba opadania
Ocena b.niska b.wysoka

Opinie

Galeria

Prezentowane opisy odmian i zalecenia uprawowe zostały sporządzone na podstawie starannie zweryfikowanych wyników i według naszej najlepszej wiedzy. Dane pochodzą z urzędowych wyników badań oraz doświadczeń własnych. Pomimo tego nie możemy zagwarantować ich powtarzalności w każdych warunkach w praktyce rolniczej. Służą one wyłącznie jako pomoc w podjęciu Państwa decyzji o wyborze odmiany.