Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

JĘCZMIEŃ OZIMY BIANCA

  • Potencjał plonu ziarna do 12,7 t/ha SDOO Sulejów COBORU CCA 2023 poziom a2
  • Stabilność plonowania nawet w roku suchym 2022
  • Wybitna odporność na choroby potwierdzona urzędowo, najwyższa nota odporności na mączniaka prawdziwego oraz ciemnobrunatną plamistość COBORU CCA 2022 pośród wszystkich badanych odmian
  • W niemieckich badaniach urzędowych najwyższa odporność na ramularię
  • Najwyższa nota BSA za MTZ 9/9 ! [jedynie 2 odmiany j.oz. z notą 9/9 BSA 2023]
  • Rośliny niższe od wzorca [ – 4cm ] o idealnej odporności na wyleganie
  • Wzorcowe kłoszenie i dojrzewanie
Masz pytania odnośnie naszej odmiany? Skontaktuj się z doradcami igp polska
Jeczmien ozimy BIANCA Plon ziarna COBOCU CCA 2023 Jeczmien ozimy BIANCA ziarno o 15 grubsze od wzorca Jeczmien ozimy BIANCA wybitna zdrowotnosc potwierdzona urzedowo Agrotechnika Jeczmien ozimy BIANCA
CHARAKTERYSTYKA
grupa wartości technologicznej
pastewny
kłoszenie
dojrzałość
zimotrwałość
odporność na:
wyleganie
mączniaka prawdziwego
plamistość siatkową
rdzę jęczmienia
rynchosporiozę
BaYMV
BaYMV
wydajność i jakość
plon ziarna poziom a1
plon ziarna poziom a2
gęstość ziarna
MORFOLOGIA
wysokość roślin
MTZ
forma kłosa
2-rzędowa
Prezentowane opisy odmian i zalecenia uprawowe zostały sporządzone na podstawie starannie zweryfikowanych wyników i według naszej najlepszej wiedzy. Dane pochodzą z urzędowych wyników badań oraz doświadczeń własnych. Pomimo tego nie możemy zagwarantować ich powtarzalności w każdych warunkach w praktyce rolniczej. Służą one wyłącznie jako pomoc w podjęciu Państwa decyzji o wyborze odmiany.